Любопитни факти за баобаба

Баобабът е едно от най-големите дървета на Земята. Неговата родина е Африка и то се среща единствено там. Предполага се, че някога баобабите са били значително по-разпространени по земното кълбо, но поради климатичните промени, настъпили на нашата планета преди хилядолетия, те са останали само на Черния континент.

Предимствата на мини багери Бобкат

С над петдесетгодишна история, машините Бобкат са олицетворение на мултифункционалност, бързина и надеждност, и всичко това в малки размери. Създадени от американски фермер, те са замислени да работят с най-разнообразна техника за прикачване, като това ги прави изключително практични, популярни и предпочитани по целия свят.

Защо се прави хидроизолация на основите на сградите

Хидроизолацията на основи на сгради е една от най-необходимите строителни операции, която гарантира дълъг експлоатационен период на дадено здание. На практика с изграждането й основите се предпазват от пагубното влияние на подпочвена и повърхностна влага.

Икономиката в Пловдив

Днес Пловдив все повече прилича на европейски град и почти не отстъпва по развитие на столицата ни София. Градът се опитва да расте в икономически план и това е лесно забележимо. Мнозина развиха бизнес под тепетата и отвориха нови работни места.

Извозване на строителни отпадъци след ремонт

Започването на ремонт е лесно, но в хода на събитията изведнъж се оказваме заобиколени от купища строителни отпадъци. След къртенето, пробиването и ремонтирането следва почистването. То определено отнема доста усилия и време.

Годишна данъчна декларация

Семинарът, с лектор Пламен Донев, разгледа всички въпроси свързани с облагането на типовете доходи на едно физическо лице както и коректното им описване в Годишната данъчна декларация по ЗДДФЛ.

Кодекс на труда

Кодекс на труда е закон, който определя нашите задължения и права на мястото на работа като работодатели/работници.
На общо равнище КТ обхваща:

  • Условията на работа, работното време, непълното работно време и срочните трудови договори и командироването на работници.
  • Информация и консултация с работниците, включително групови съкращения и прехвърляне на предприятие.

Хидроизолация на баня

Всяко жилище има баня, а всички знаем, че банята е подложена на постоянното влияние на водата. Обикновено баните се облицоват и декорират с фаянсови плочки. Тъй като плочките сами за себе си са твърда и непромукаема материя, те създават в много хора илюзията за пълна защита от проникване на влага зад тях.

Годишно счетоводно и данъчно приключване за 2012 г. - Част 6

Последната, шеста част на семинара за Годишно приключване насочва вниманието върху отсрочени данъци и преобразувания по ГДД. Разглежда се в подробности декларирането на: данъци върху разходите, на авансовите вноски за 2013г., на доходите от чужбина; на счетоводното отчитане на пасиви и активи по острочени данъци и др.

Годишно счетоводно и данъчно приключване за 2012 г – Част 5

В част 5 от семинара „Годишно счетоводно и данъчно приключване” лекторът Пламен Донев ще ни запознае с това кой е задължен и при какви условия да подава ГДД, преобразуването с временни и постоянни данъчни разлики, отразяването на поправени счетоводни и данъчни грешки и значението за ДО на попълнените в ГДД данни.